Handleiding

Browser

Voor een vlotte raadpleging van deze erfgoedbank maak je best gebruik van de gratis webbrowser Mozilla Firefox. Met browsers zoals Microsoft Edge en Google Chrome zal je een tragere surfervaring ondervinden. 

Hergebruik van de beelden en aanvragen hoge resolutie

Het materiaal dat op de Erfgoedbank staat, mag enkel hergebruikt worden voor persoonlijke doelstellingen. De gebruiksrechten van al het beschikbare materiaal berusten bij de aangegeven collectiehouder of bij de externe rechtenhouder(s). Voor elk gebruik buiten de persoonlijke kring, waaronder publieke presentatie, publicatie, gebruik op een andere website of voor commerciële doeleinden, moet daarom steeds toestemming worden gevraagd aan de collectiehouder.

Dit kan je doen door "Hoge resolutie versie bestellen" onderaan het beeld aan te klikken. Je hoeft jezelf hiervoor niet aan te melden op de website. De rechtenhouder beslist vrij of en onder welke (financiële) voorwaarden deze toestemming wordt verleend. Bij elk publiek hergebruik van materiaal afkomstig van deze website dient ook www.kempenserfgoed.be én de collectiehouder duidelijk te worden vermeld.

Tags en commentaren

Wil je een tag of commentaar toevoegen aan een beeld, dan dien je je eerst aan te melden op de website. Dat kan door je vooraf te registreren.  De tags en commentaren worden enkel gepubliceerd na controle. Het kan daardoor enige tijd in beslag nemen vooraleer je tag of commentaar verschijnt op de website.

Hoe zoeken in de erfgoedbank?
 
  • In het zoekvenster bovenaan de pagina kan je maximaal twee termen ingeven die zowel uit de titel, de beschrijving, de trefwoorden,... van de beschikbare objecten worden geselecteerd.
  • Via het tabblad "Zoeken" bepaal je zelf of je een woord zoekt in de titel, de beschrijving, of in de trefwoorden. Hier kan je ook een welbepaalde vervaardiger (bijvoorbeeld fotograaf), een gemeente, een datum of een objecttype ingeven.
  • Via het tabblad "Bladeren" kan je uit de lijst rechts op de pagina een trefwoord, periode of datum selecteren.
  • Je kan in je zoekterm een jokerteken (*) gebruiken. Met "school*" zoek je zo niet alleen naar "school", maar ook naar "schooloptocht", "schoolmeisjes", "schoolgebouwen", enzovoort. 
  • Met AND, OR of NOT tussen twee zoektermen kan je Booleaans zoeken. Dat zal resultaten opleveren die informatie bevatten waarin beide termen voorkomen (AND), met minstens één van beide termen (OR), of met uitsluiting van de tweede zoekterm (NOT).
  • De zoekmachine is niet hoofdlettergevoelig.
Deze website maakt gebruik van cookies Accepteer. Hier vindt u meer informatie over wat dat precies inhoudt. Lees meer